Templomi esküvőkhöz legjobb helyszínek Magyarországon

Top 5 helyszín a templomi esküvőhöz

Nézzétek meg milyen magyarországi templomok közül válogathattok esküvőtök helyszínéül:

1. Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház - Nyíregyháza

A templom tökéletes helyszín lehet egy házasságkötéshez. Az épületet gyakran hasonlítják a szegedi dómhoz, aminél azonban sokkal korábban, az 1900-as évek elején épült, román stlíusban. Belső kialakítása páratlan, hiszen a monumentális kereszthajó igazán különlegessé teszi. 

 

2. Evangélikus templom - Siófok

Magyarország egyik legérdekesebb temploma a siófoki evangélikus templom, ami egy szép, stlíusos, egyszerű és könnyedén elegáns esküvő tökéletes helyszínéül szolgálhat. A templomot a híres Makovecz Imre tervezte és 1992-ben szentelték fel. A kis templom a sok fa elemével szépen illeszkedik a környezetbe és egyben nyújt érdekes, de különleges látványt. Nagyszerű választás azoknak, akik szeretik a természetet és inkább vannak fákkal körbevett területeken, mint csillogó és fényes monumentális díszelemek között. 

 

3. Mátyás templom - Budapest

2013-ban újították fel Budapest egyik legismertebb és legszebb barokk stílusú templomát. Jegyespárok egyik kedvenc házasságkötő helye, hiszen valóban csodaszép és egyedi. 

 

4. Minorita templom - Eger

A Minorita, vagy más néven Páduai Szent Antal templom Eger egyik leghíresebb épülete. A Dobó-téren található épület a város második legnagyobb temploma, a főszékesegyház után. A barokk és rokokó stlíusait ötvöző templom műemlékké van nyilvánítva, de tökéletes és kedvelt helyszín egy esküvőhöz!

 

5. Nagyboldogasszony - és Szent Adalbert-főszékesegyház - Esztergom

Az esztergomi bazilika klasszicista stílusban épült 1822 és 1869 között. Magyarország egyik legjellegzetesebb temploma, itt koronázták meg Szent István királyt. A hatalmas templom nem csak a helyi lakosság számára fontos, de rengeteg turista is választja ezt a helyet, állomása célpontjául. Ezenkívül persze rengeteg házaspár mondja ki itt a boldogító igent. (Az esküvő utáni fotózáshoz a bazilika környezete, területe és a városra néző panoráma tökéletes háttér lehet.)